divendres, 17 de juny del 2016

Notícia realitzada pels alumnes de 4t d'ESO

Pèrdues, vaques, pedres i cim

El dijous 16, els alumnes de 4t ESO de l’IE Sant Jordi, vam anar d’excursió amb l’objectiu d’ arribar al cim de les Penyes Altes del Moixeró, al Berguedà.

A les 8:00 del matí agafàvem el bus direcció Bagà, per poder agafar el camí dels Empedrats. En arribar, tots il·lusionats, vam començar a caminar fins que ens vam adonar que era un camí erroni. Vam provar tots els camins, vam preguntar a la gent, i fins hi tot a les vaques que pasturaven.
Finalment, vam decidir retrocedir, tornar fins al bus, on vàrem situar-nos i anar a buscar el camí correcte.

Una mica desil·lusionats, vam iniciar la nostra ruta cap als Empedrats, i amb els indicadors i les nostres brúixoles interiors vam trobar el camí correcte. Durant tot el recorregut vam trobar
diferents accidents geogràfics als que vam haver de fer front; el riu, el Bastareny, petits rierols, i com indica el nom del camí moltíssimes pedres.

Després d'hores de caminar, alguns estàvem molt cansats i altres plens de fang fins als genolls, vam arribar al refugi Sant Jordi on vàrem dinar i connectar, via Skype, amb el nostre camp base, l'institut. Al cap d'una estona de descansar, alguns encara amb una mica d'energia, volíem aconseguir el cim. Altres, rendits per la duresa de l'ascens, van decidir baixar cap a l'autobús. Per culpa del temps, els decidits a fer el cim vam haver de retrocedir, no vam poder fer-lo, però no ens vam deixar rendir pel temps i vam pujar fins al Coll del Pendís, que quedava a 20 minuts del refugi. Allà vam gaudir d'unes grans vistes de les muntanyes del Berguedà.

Ens haguéssim quedat allà, però vam haver de baixar per agafar el bus. Vam córrer, amb moltes relliscades i alguna caiguda i per fi vam arribar, eufòrics, orgullosos i satisfets amb nosaltres mateixos.

Finalment, vam marxar amb una bona experiència a la butxaca i havent passat un gran dia gaudint de les muntanyes de casa nostra. Tot hi així, tots sabíem que l'endemà tindríem cruiximents per tot arreu.